TOON FILTERS

Geselecteerde Filters

Prijs

Soort product

Kleur

Normering

Hoogte

Breedte

Diepte

Materiaal

Soort deur

Normering: VDMA24992

de VDMA24992 is een Duitse norm die betrekking heeft op de beveiliging van gegevens- en documentenkasten. Deze norm specificeert de eisen waaraan een veiligheidskast moet voldoen om als veilig te worden beschouwd voor het opbergen van gevoelige en waardevolle items, zoals belangrijke documenten, data-opslagapparaten en persoonlijke eigendommen.

De VDMA 24992-norm was vooral prominent aanwezig voordat de Europese normen, zoals de EN 1143-1 voor kluizen en datakasten, algemeen werden aangenomen. Hoewel de VDMA 24992 een belangrijke richtlijn was binnen Duitsland en bepaalde delen van Europa, is de neiging om meer naar geharmoniseerde Europese normen te verschuiven die een breder erkende benchmark bieden voor veiligheid en beveiliging over het hele continent.

Belangrijkste Aspecten van VDMA24992:

  • Beveiligingsniveaus: De norm definieert verschillende beveiligingsniveaus of gradaties voor kasten, afhankelijk van hun constructie en de weerstand tegen pogingen tot inbraak.
  • Materiaalgebruik: Er worden eisen gesteld aan de gebruikte materialen en de dikte daarvan om een bepaald niveau van inbraakbeveiliging te garanderen.
  • Sloten: Specificaties voor de sloten die op de veiligheidskasten moeten worden gebruikt, inclusief sleutelsloten, combinatiesloten en elektronische sloten, om een adequate beveiliging te waarborgen.
  • Testprocedures: De norm omvat ook testprocedures die moeten worden uitgevoerd om te verifiëren dat een kast voldoet aan de gestelde beveiligingscriteria.

Overgang naar EN-normen:

Met de invoering van EN-normen, zoals EN 1143-1, die een meer gestandaardiseerde aanpak van beveiligingsclassificaties binnen Europa bieden, zijn veel fabrikanten en gebruikers overgestapt op deze nieuwere normen voor een duidelijkere en meer uniforme beveiligingsbenchmark. De EN-normen worden breed erkend en geaccepteerd in zowel Europese als internationale markten.

Bij het overwegen van de aanschaf van een veiligheidskast of kluis, is het aan te raden om producten te zoeken die voldoen aan de actuele normen, zoals EN 1143-1, om te zorgen voor adequate bescherming van je waardevolle bezittingen en gevoelige informatie. ABC Kantoormeubelen kan adviseren over de meest geschikte opbergoplossingen die aan deze normen voldoen, afhankelijk van de specifieke beveiligingsbehoeften van je organisatie.

ABCKantoormeubelen © All Rights Reserved

Model- en prijswijzigingen op kantoormeubels voorbehouden. Alle prijzen van kantoormeubilair op deze site zijn exclusief BTW tenzij anders vermeld. Op alle verkoop via ABC Kantoormeubelen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.