TOON FILTERS

Geselecteerde Filters

Prijs

Soort product

Framekleur

Hoogte

Breedte

Materiaal

Soort product: Akoestische wand

Scheidingswanden van akoestische aard verbeteren zowel de privacy als de akoestiek van een ruimte. Dit wordt gerealiseerd door de extra geluidsabsorberende vulling. Hierdoor worden geluidsgolven opgevangen wat galm vermindert. Het tegengaan van geluidsoverlast kan de arbeidsproductiviteit stimuleren. Akoestische wanden zijn geluidsabsorberend en verbeteren de akoestiek door de galm in een ruimte te verminderen. Na het plafond is de wand het meest gebruikte oppervlak voor akoestische oplossingen. Akoestische scheidingswanden tussen twee werkplekken dempen ongewenste geluiden. Het stimuleert efficiënt werken en daarnaast maakt het een ruimte overzichtelijk en gezellig! Naast een verbetering van de akoestiek moet u de schermen ook zien als een aanvulling op uw interieur. De schermen zijn in uiteenlopende kleuren verkrijgbaar.

Akoestische scheidingswanden zijn een essentiële aanvulling voor elke werkplek die de geluidsoverlast wil minimaliseren en de privacy wil verhogen. Deze wanden zijn niet alleen functioneel, maar kunnen ook esthetisch aantrekkelijk zijn, waardoor ze bijdragen aan zowel de functionaliteit als het ontwerp van een kantoorruimte. Hier volgt een uitgebreide gids over de voordelen, toepassingen en selectiecriteria van akoestische scheidingswanden.

Voordelen van Akoestische Scheidingswanden

1. Verbeterde Akoestiek

 • Akoestische scheidingswanden helpen bij het absorberen van geluidsgolven, waardoor galm en echo in een ruimte aanzienlijk verminderen. Dit zorgt voor een stillere en meer geconcentreerde werkomgeving.

2. Verhoogde Privacy

 • Deze wanden bieden visuele en akoestische privacy, waardoor werknemers zich kunnen concentreren zonder afleiding van gesprekken en activiteiten om hen heen.

3. Productiviteitsverhoging

 • Door geluidsoverlast te verminderen, kunnen werknemers efficiënter en met minder stress werken, wat leidt tot een hogere productiviteit.

4. Flexibiliteit en Veelzijdigheid

 • Veel akoestische wanden zijn modulair en kunnen gemakkelijk worden verplaatst of geherconfigureerd, wat ze ideaal maakt voor dynamische kantooromgevingen die regelmatig van opstelling veranderen.

5. Esthetische Toevoeging

 • Met een breed scala aan beschikbare kleuren en designs, kunnen akoestische scheidingswanden worden gebruikt als een stijlvol element dat bijdraagt aan de algehele esthetiek van de kantoorinrichting.

Toepassingen van Akoestische Scheidingswanden

 • Open Kantooromgevingen: Ze zijn bijzonder nuttig in open kantoren waar ze helpen bij het creëren van gedefinieerde werkruimtes terwijl ze geluidsoverlast minimaliseren.
 • Callcenters en Co-working Spaces: Ideaal voor ruimtes waar veel telefoongesprekken plaatsvinden of waar verschillende kleine teams of ondernemers dicht bij elkaar werken.
 • Vergaderruimtes en Lounges: Ze kunnen ook effectief zijn in vergaderruimtes om de geluidsoverdracht naar andere delen van het kantoor te beperken.

Selectiecriteria voor Akoestische Scheidingswanden

1. Materiaal en Bouwkwaliteit

 • Zoek naar wanden die gemaakt zijn van hoogwaardige, geluidsabsorberende materialen zoals speciaal schuim of vezelplaten.

2. Maat en Vorm

 • Overweeg de afmetingen en de vorm van de wanden om ervoor te zorgen dat ze passen in de beoogde ruimte en effectief zijn in het bereiken van de gewenste geluidsdemping.

3. Installatie en Montage

 • Kies voor wanden die eenvoudig te installeren en te herconfigureren zijn, vooral als je een veranderlijke kantoorlayout hebt.

4. Budget

 • Stel een budget in en vergelijk de prijzen van verschillende opties om de beste waarde voor je geld te vinden.

5. Kleur en Ontwerp

 • Selecteer kleuren en designs die passen bij het interieur van je kantoor om een samenhangende uitstraling te creëren.

Akoestische scheidingswanden zijn een slimme investering voor elk kantoor dat streeft naar een productievere en aangenamere werkomgeving. Ze bieden niet alleen functionele voordelen door geluid te dempen en privacy te bieden, maar kunnen ook esthetisch plezierig zijn, wat bijdraagt aan een aantrekkelijke en functionele werkplek.

ABCKantoormeubelen © All Rights Reserved

Model- en prijswijzigingen op kantoormeubels voorbehouden. Alle prijzen van kantoormeubilair op deze site zijn exclusief BTW tenzij anders vermeld. Op alle verkoop via ABC Kantoormeubelen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.