TOON FILTERS

Geselecteerde Filters

Prijs

Soort product

Kleur

Framekleur

Normering

Hoogte

Breedte

Diepte

Soort poot

Soort armleuning

Materiaal

Hoogte instelbaar

Zitting instelbaar: Floating Tilt Mechanisme

Het floating tilt mechanisme in bureaustoelen is een innovatieve ergonomische functie ontworpen om een dynamische zitervaring te bieden. Door het simuleren van het gevoel van zitten op een bewegend oppervlak, zoals een bal, moedigt dit mechanisme de gebruiker aan om continu kleine aanpassingen in de houding te maken om in balans te blijven. Dit actieve zitten heeft verschillende voordelen voor de gezondheid en het welzijn van de gebruiker.

Voordelen van het Floating Tilt Mechaniek

1. Actieve Spierstimulatie

  • Net als zitten op een oefenbal, stimuleert het floating tilt mechanisme de spieren in de rug, buik en benen. Dit constante zoeken naar balans activeert de kernspieren, wat kan helpen bij het versterken van de spieren en het verminderen van rugpijn.

2. Bevordering van een Natuurlijke Houding

  • Door de gebruiker aan te moedigen actief een evenwichtige houding te zoeken, helpt dit mechanisme bij het ontwikkelen en behouden van een natuurlijke, rechte houding. Het ondersteunt de natuurlijke kromming van de wervelkolom, wat essentieel is voor een gezonde zitpositie.

3. Verbetering van de Bloedsomloop

  • De continue beweging die door het floating tilt mechanisme wordt aangemoedigd, bevordert de bloedcirculatie. Dit is vooral belangrijk voor mensen die lange perioden zittend doorbrengen, aangezien het helpt bij het voorkomen van bloedcirculatiestoornissen.

4. Verhoging van de Concentratie en Productiviteit

  • Het actieve zitten kan ook helpen de concentratie en alertheid te verhogen. De lichte beweging houdt de geest bezig en alert, wat kan leiden tot een hogere productiviteit.

Overwegingen bij Stoelen met Floating Tilt Mechaniek

1. Gewenningsperiode

  • Het kan enige tijd duren voordat het lichaam zich aanpast aan de nieuwe manier van zitten. In het begin kan het ongewoon of zelfs uitdagend aanvoelen om balans te vinden.

2. Individuele Voorkeuren

  • Niet iedereen vindt het comfortabel of prettig om op een dynamische stoel te zitten. Het is belangrijk om te overwegen of deze actieve zitstijl bij je past.

3. Kwaliteit en Instelbaarheid

  • Zoek naar een stoel van hoge kwaliteit met verstelbare opties, zodat je het floating tilt mechanisme naar wens kunt aanpassen. Dit zorgt ervoor dat je de ergonomische voordelen maximaal benut zonder in te leveren op comfort.

Stoelen met een floating tilt mechanisme zijn een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een actievere, ergonomische zitoplossing. Door de voordelen van actief zitten te combineren met het comfort en de ondersteuning van een traditionele bureaustoel, bieden ze een unieke aanpak om de gezondheidsnadelen van langdurig zitten tegen te gaan.

ABCKantoormeubelen © All Rights Reserved

Model- en prijswijzigingen op kantoormeubels voorbehouden. Alle prijzen van kantoormeubilair op deze site zijn exclusief BTW tenzij anders vermeld. Op alle verkoop via ABC Kantoormeubelen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.