Ergonomische werkplek

Een ergonomische werkplek is belangrijker dan je denkt! Maar waarom? En wat maakt een werkplek ergonomisch?Als je graag een ergonomische werkplek wilt creëren, zal dat in het begin even tijd kosten, om alles op elkaar af te stemmen, maar daarna heb je wel de perfecte werkplek!

Waarom is ergonomie belangrijk op de werkvloer? Omdat een mens een derde van de dag aan het werk is, is het belangrijk dat de werkplek comfortabel is. Optimale concentratie en welbevinden, zijn belangrijke elementen voor een geslaagde werkdag. Door een slechte zithouding en niet goed afgestelde kantoormeubelen, kunnen er klachten komen, zoals nekklachten en andere spierklachten, wat leidt tot concentratie verlies. Dit is voor een dag uit te houden, maar uiteindelijk kunnen er ergere klachten ontstaan, die erg lang kunnen volhouden. Deze klachten bij elkaar worden RSI genoemd, wat ontstaat door vaak dezelfde handeling toe te passen. 

Kantoormeubelen zijn daarom erg belangrijk! Zo moet het bureaublad een minimale oppervlakte van 120 x 80 hebben. het blad mag maximaal 5 cm dik zijn.  Ook is het beter om een lichte kleur blad te nemen, zodat de contrast tussen tafel en papier klein blijft, dit ter voorkoming van vermoeide ogen. Voor de beenruimte is 60 cm vereist en de zitdiepte 80 cm. Zo kunnen we nog wel even doorgaan, maar dat zou te veel worden om te overzien. In de volgende blogs, zal ik stap voor stap hier dieper op in gaan.

Wat leveren wij nog meer?

Abc kantoormeubelen kan in principe alles leveren vor uw kantoor, ook buiten ons assortiment om.
U kunt bij ons terecht voor een bureaubureaustoelvergaderstoelenkantinestoelenarchiefkasten
ladeblokkendirectiemeubilairreceptiebalies 
en nog veel meer kantooraccesoires.

ABCKantoormeubelen © All Rights Reserved

Model- en prijswijzigingen op kantoormeubels voorbehouden. Alle prijzen van kantoormeubilair op deze site zijn exclusief BTW tenzij anders vermeld. Op alle verkoop via ABC Kantoormeubelen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.