Tips voor een opgeruimd bureau

Een opgeruimd bureau zorgt voor een opgeruimd hoofd. En dat is natuurlijk onmisbaar voor kenniswerkers. Vaak worden opgeruimde bureaus snel weer een bende omdat ze niet efficient worden gebruikt. Hoe richt u uw bureau nu zo efficiënt mogelijk in?

Ruim op wat u niet gebruikt
Op veel bureau’s staan allerlei kantoorbenodigdheden, zoals nietmachine’s, perforators en pennenbakjes vol met extra pennen, die zelden gebruikt worden. Dit is onnodige ruis. Zorg dat alle spullen een eigen plek hebben, in bijvoorbeeld een ladeblok of kast waar u met een draai van uw bureaustoel bij kunt.

Verberg de router uit het zicht
Berg routers uit het zicht, maar binnen handbereik, op. Op deze manier heeft u er geen omkijken naar als alles goed werkt, maar kunt u wel makkelijk actie ondernemen als er een probleem met uw internetverbinding ontstaan. Ditzelfde principe kunt u hanteren voor andere elektronica die u waarschijnlijk niet vaak, maar soms wel acuut nodig heeft, zoals externe hare schijven en usb-sticks.

Houd 1 schrijfblok bij de hand
Veel bureau’s liggen vol met losse post-it’s en andere notitieblaadjes met iets erop genoteerd. Verzamel deze noties, bepaal wat ermee moet gebeuren en handel ze af. Noteer uw aantekeningen in het vervolg in één notitieboek dat u naast u heeft liggen en verwerk ze regelmatig: eens per dag, week of wat u dan ook uitkomt. Zo voorkomt u een wildgroei aan losse vellen.

Organiseer uw bureaulades
Een bureau kan opgeruimd lijken, maar dat eigenlijk niet zijn. Bureaulades en/of ladeblokken die een rommeltje zijn, helpen niet mee aan het opgeruimde gevoel. Organiseer uw lades dan ook zo dat u weet waar u alles kunt vinden, door bijvoorbeeld elke lade voor een bepaald soort spullen te gebruiken. Een rommellade kan er dan natuurlijk ook bij zijn, maar ruim deze dan wel met enige regelmaat op!

Ruim dagelijks op
Bent u klaar met uw werk, neem dan voor vertrek nog even een paar minuutjes de tijd om uw bureau op te ruimen. Zo start u elke dag met een ‘clean desk’!

ABCKantoormeubelen © All Rights Reserved

Model- en prijswijzigingen op kantoormeubels voorbehouden. Alle prijzen van kantoormeubilair op deze site zijn exclusief BTW tenzij anders vermeld. Op alle verkoop via ABC Kantoormeubelen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.