Tag: Ergonomisch Comfort

TOON FILTERS

Geselecteerde Filters

Prijs

Soort product

Kleur

Bladkleur

Framekleur

Normering

Hoogte

Breedte

Diepte

Soort poot

Soort armleuning

Materiaal

Hoogte instelbaar

Soort deur

Vorm

Uitvoering

Ergonomisch comfort op de werkplek omvat het volgende:

Ergonomische Stoelen

  • Verstelbaarheid: Stoelen moeten verstelbaar zijn in hoogte, zitdiepte, en rugleuninghoek om verschillende lichaamstypes te ondersteunen en een correcte zithouding te bevorderen.
  • Lendensteun: Goede lendensteun is cruciaal voor het voorkomen van rugpijn. De stoel moet de natuurlijke kromming van de wervelkolom ondersteunen.

Werkstations en Bureaus

  • Zit-Sta Bureaus: Deze bureaus bieden de mogelijkheid om afwisselend te zitten en te staan, wat kan helpen bij het verminderen van de risico’s van langdurig zitten.
  • Juiste Hoogte: De hoogte van het bureau moet zodanig zijn dat de armen comfortabel op het bureaublad kunnen rusten zonder dat de schouders opgetrokken zijn.

Toetsenbord en Muis

  • Plaatsing: Een toetsenbord en muis moeten zo geplaatst worden dat ze makkelijk bereikbaar zijn zonder dat men de armen ver hoeft te strekken of de polsen in een onnatuurlijke positie moet buigen.
  • Ergonomische Hulpmiddelen: Er zijn speciale ergonomische toetsenborden en muizen ontworpen om de druk op de polsen en handen te verminderen.

Beeldschermen

  • Positie: Het beeldscherm moet op ooghoogte staan om nek- en oogspanning te voorkomen. Dit kan bereikt worden met een verstelbare monitorstandaard of een externe monitor als men een laptop gebruikt.
  • Afstand: Het scherm moet op een comfortabele kijkafstand staan, meestal is dit ongeveer een armlengte afstand.

Overige Ergonomische Overwegingen

  • Verlichting: Goede verlichting is belangrijk om oogspanning te voorkomen. Dit omvat natuurlijk licht en de juiste kunstmatige verlichtingsniveaus.
  • Beweging: Regelmatige pauzes om te bewegen en van houding te veranderen zijn essentieel om het lichaam gezond te houden en de bloedcirculatie te bevorderen.

Het implementeren van deze ergonomische principes kan bijdragen aan een comfortabelere, gezondere en productievere werkomgeving. Als je specifieke vragen hebt over producten of hoe je een ergonomische werkplek het beste kunt inrichten, laat het me weten!

ABCKantoormeubelen © All Rights Reserved

Model- en prijswijzigingen op kantoormeubels voorbehouden. Alle prijzen van kantoormeubilair op deze site zijn exclusief BTW tenzij anders vermeld. Op alle verkoop via ABC Kantoormeubelen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.