TOON FILTERS

Prijs

Soort product

Framekleur

Bladkleur

Hoogte

Breedte

Diepte

Kleur

Geselecteerde Filters

Archiefkasten zijn belangrijk voor een opgeruimd en overzichtelijk kantoor en een opgeruimd bureau. Kantoorkasten zijn de perfecte opbergsystemen waar je alles in kan archiveren

Er zijn geen producten meer te laden in deze categorie

Kan geen pagina's meer laden

Bij het inrichten van kantoorkasten, of het nu gaat om stalen kantoorkasten, archiefkasten of vitrinekasten, is het essentieel om de juiste accessoires te kiezen die niet alleen de functionaliteit verhogen, maar ook de organisatie en esthetiek van de kantoorruimte verbeteren. Hier zijn enkele nuttige opties en tips voor het kiezen van de juiste kastinrichting:

Legborden

 • Stalen legborden: Ideaal voor stalen kantoorkasten en archiefkasten, deze legborden zijn duurzaam en geschikt voor het dragen van zware lasten zoals mappen, boeken, en grote documenten. Ze zijn meestal verstelbaar, waardoor je de ruimte naar wens kunt aanpassen.
 • Glazen legborden: Deze zijn perfect voor vitrinekasten en bieden een esthetisch aantrekkelijke manier om items zoals awards, modellen of kunstvoorwerpen te tonen. Glazen legborden laten licht door, wat de zichtbaarheid van de tentoongestelde items verbetert.

Hangmappen en Frames

 • Hangmappenframe: Een hangmappenframe is essentieel voor het organiseren van documenten in archiefkasten. Het frame houdt hangmappen op hun plaats en zorgt ervoor dat documenten netjes en toegankelijk blijven.
 • Hangmappen: Deze mappen zijn cruciaal voor het systematisch archiveren van papierwerk. Ze zijn beschikbaar in verschillende maten (zoals A4 en foolscap) en kleuren om te helpen bij het categoriseren en snel terugvinden van documenten.

Overwegingen bij de Aanschaf

 • Afmetingen en Compatibiliteit: Zorg ervoor dat de legborden en hangmappenframes compatibel zijn met de afmetingen van je kasten. Meet de binnenmaten van je kasten om de juiste maat accessoires te kiezen.
 • Gewichtscapaciteit: Controleer de gewichtscapaciteit van legborden, vooral als je van plan bent zware items op te bergen. Stalen legborden zijn over het algemeen sterker dan houten of glazen legborden.
 • Flexibiliteit: Kijk of de legborden verstelbaar zijn, wat flexibiliteit biedt als je opslagbehoeften veranderen.
 • Visuele Presentatie: Voor vitrinekasten is het belangrijk dat de legborden bijdragen aan de algehele esthetiek. Glazen legborden zijn ideaal voor het creëren van een lichte en open presentatie.
 • Materiaal en Afwerking: Kies materialen en afwerkingen die overeenkomen met de stijl van de kast en het interieur van je kantoor.

Tips voor Organisatie

 • Labelen: Gebruik labels op hangmappen en op de randen van de legborden om snel te kunnen vinden wat je nodig hebt.
 • Consistentie: Houd een consistent organisatiesysteem aan door alle kasten op dezelfde manier in te richten, wat vooral belangrijk is in grote kantooromgevingen.
 • Onderhoud: Houd glazen legborden schoon en stofvrij om een heldere weergave van de inhoud te behouden.

Het goed inrichten van je kasten kan een significante impact hebben op de functionaliteit en efficiëntie van je werkruimte. Door te investeren in kwalitatief hoogwaardige kastinrichting en accessoires, kun je een georganiseerde, professionele en aangename werkomgeving creëren.

ABCKantoormeubelen © All Rights Reserved

Model- en prijswijzigingen op kantoormeubels voorbehouden. Alle prijzen van kantoormeubilair op deze site zijn exclusief BTW tenzij anders vermeld. Op alle verkoop via ABC Kantoormeubelen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.