TOON FILTERS

Geselecteerde Filters

Prijs

Soort product

Framekleur

Uitvoering

Hoogte

Breedte

Diepte

Bel mij!

Een van onze collega’s gaat u proberen zo snel mogelijk te contacteren!
(Circa 15 minuten wachttijd)

Algemeen

Extra

Klantenservice

Luctra het nieuwe verlichtingssysteem voor kantoren die gebruik maakt van het biologische effect van licht. Iedere mens heeft zijn eigen persoonlijke bioritme. Hoe nauwkeuriger onze dagelijkse routine op dit ritme is afgestemd, des te beter we ons voelen en presteren. Door de rotatie van de aarde ontstaat de dagelijkse wissel tussen licht en donker. Daglicht is de signaalgenerator die ons innerlijk ritme synchroniseert met het natuurlijke verloop van de dag.

De biologische werkzaamheid van het licht van de Led bureaulampen van Luctra werd in een klinische studie onder leiding van Professor Dr. Dieter Kunz waargenomen. Luctra is de allereerste bureaulamp waarvoor een dergelijk systemisch bewijs bestaat. Tot het assortiment behoren naast design bureaulampen ook design vloerlampen in verschillende varianten.

Het Luctra verlichtingssysteem biedt een geavanceerde oplossing voor kantoorverlichting die niet alleen gericht is op esthetiek, maar ook op het biologische effect van licht op de mens. Hieronder geef ik een overzicht van de kenmerken, voordelen en toepassingen van Luctra verlichtingssystemen, die zijn ontworpen om het welzijn en de prestaties op de werkplek te verbeteren.

Kenmerken van Luctra Verlichtingssystemen

1. Biologische Effectiviteit

 • Luctra verlichting maakt gebruik van LED-technologie die is ontworpen om het natuurlijke daglicht na te bootsen. Dit helpt bij het reguleren van het bioritme van de gebruiker, wat essentieel is voor het behouden van gezondheid en welzijn.

2. Klinisch Onderbouwd

 • De effectiviteit van Luctra verlichting is onderzocht in een klinische studie geleid door Professor Dr. Dieter Kunz. De studie toont aan dat Luctra lampen daadwerkelijk bijdragen aan een betere synchronisatie van het menselijke bioritme met de natuurlijke licht-donkercyclus.

3. Ontwerpvariaties

 • Luctra biedt zowel bureaulampen als vloerlampen, beschikbaar in verschillende ontwerpen die passen bij moderne kantooromgevingen. De lampen combineren functionaliteit met een esthetisch design.

Voordelen van Luctra Verlichtingssystemen

1. Verbeterde Algehele Welzijn

 • Door het nabootsen van natuurlijk licht kunnen Luctra lampen helpen het algemene welzijn te verbeteren, de stemming te verhogen en de energieniveaus gedurende de dag te stabiliseren.

2. Verhoogde Productiviteit

 • Goede verlichting is cruciaal voor productiviteit. Luctra lampen zorgen voor optimale lichtomstandigheden die concentratie en cognitieve functies ondersteunen.

3. Gebruiksgemak

 • Luctra lampen zijn ontworpen voor gebruiksgemak, met instellingen die eenvoudig aan te passen zijn om aan persoonlijke lichtbehoeften te voldoen.

4. Esthetiek en Functionaliteit

 • Naast hun biologische voordelen bieden de lampen ook visuele aantrekkingskracht en passen ze naadloos in elk kantoorontwerp.

Toepassingen van Luctra Verlichting

 • Kantoren: Voor individuele werkstations of vergaderruimtes waar het essentieel is om een omgeving te creëren die de gezondheid en efficiëntie van werknemers bevordert.
 • Thuiskantoren: Ideaal voor thuiswerkplekken, waar het reguleren van het bioritme net zo belangrijk is als in een traditionele kantooromgeving.
 • Design-georiënteerde ruimtes: Perfect voor plaatsen die zowel functionaliteit als stijl vereisen.

Overwegingen bij de Aankoop

 • Kosten: Hoewel Luctra lampen mogelijk een hogere initiële investering vereisen, kunnen de gezondheids- en productiviteitsvoordelen op lange termijn deze kosten rechtvaardigen.
 • Ruimtevereisten: Kies het juiste type lamp (bureaulamp of vloerlamp) op basis van de beschikbare ruimte en specifieke lichtbehoeften.

Luctra verlichtingssystemen zijn meer dan alleen een bron van licht; ze zijn een investering in de gezondheid en productiviteit van gebruikers. Door geavanceerde technologie te combineren met stijlvol ontwerp, bieden deze lampen een belangrijke bijdrage aan elke moderne werkplek.

ABCKantoormeubelen © All Rights Reserved

Model- en prijswijzigingen op kantoormeubels voorbehouden. Alle prijzen van kantoormeubilair op deze site zijn exclusief BTW tenzij anders vermeld. Op alle verkoop via ABC Kantoormeubelen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.