In de webshop van de ABC Kantoormeubelen vind je een mooie collectie vitrinekasten in alle soorten en maten. Heb je ook een verzameling die je mooi wilt opbergen? Of artikelen voor in je winkel die je in een vitrine wil tonen? Lees dan snel verder en leer hoe je jouw pronkstukken optimaal in een glazen vitrinekast tentoonstelt.
TOON FILTERS

Geselecteerde Filters

Prijs

Framekleur

Aantal legborden

Hoogte

Breedte

Diepte

Het tentoonstellen van items in een vitrinekast is een uitstekende manier om ze te beschermen terwijl ze tegelijkertijd goed zichtbaar blijven. Of het nu gaat om waardevolle verzamelobjecten, kunstwerken, of producten in een winkel, een glazen vitrinekast biedt zowel functionaliteit als esthetiek. Hier zijn enkele tips en overwegingen voor het kiezen en gebruiken van een glazen vitrinekast van ABC Kantoormeubelen:

Kiezen van de Juiste Vitrinekast

 • Grootte en Proporties: Zorg ervoor dat de vitrinekast groot genoeg is om je items comfortabel te huisvesten zonder dat ze overvol lijken. Tegelijkertijd moet de kast niet te groot zijn voor de ruimte waarin je hem wilt plaatsen.
 • Type Glas: Kies voor gehard glas voor extra veiligheid en duurzaamheid, vooral in openbare ruimtes. Gehard glas is sterker dan standaard glas en, in het geval van breuk, valt het uiteen in kleine, minder scherpe stukken.
 • Verlichting: Geïntegreerde verlichting zoals halogeenspots kan helpen om de tentoongestelde items te accentueren. Dit is vooral belangrijk in winkels of showrooms waar je wilt dat de producten opvallen.
 • Stijl: Kies een stijl die past bij je interieur. Moderne, minimalistische vitrinekasten kunnen goed werken in hedendaagse ruimtes, terwijl meer traditionele designs passend zijn in klassiek ingerichte omgevingen.

Het Effectief Tentoonstellen in Vitrinekasten

 • Organisatie: Orden de items op een manier die zinvol is, zoals groeperen per categorie, kleur, of thema. Dit niet alleen helpt bezoekers om de collectie te begrijpen, maar het maakt het ook visueel aantrekkelijker.
 • Focuspunt: Stel een of meerdere sleutelstukken centraal om de aandacht te trekken. Dit kan een groter of kleurrijker object zijn dat dient als een natuurlijk focuspunt.
 • Achtergrond: Overweeg de achtergrond van de vitrinekast. Een neutrale achtergrond kan helpen om de items beter uit te laten komen, terwijl een spiegelachtergrond diepte kan toevoegen en de zichtbaarheid van de objecten kan vergroten.
 • Toegankelijkheid: Zorg ervoor dat de kast gemakkelijk toegankelijk is voor het toevoegen of verwijderen van items. Sloten op de kast zijn aanbevolen voor dure of delicate items.

Onderhoud van Glazen Vitrinekasten

 • Regelmatig Reinigen: Houd het glas schoon van vingerafdrukken en stof. Gebruik een geschikte glasreiniger en een zachte doek om krassen te voorkomen.
 • Controleer de Verlichting: Vervang regelmatig de halogeenspots om ervoor te zorgen dat de verlichting optimaal blijft.
 • Inspecteer de Kast: Controleer regelmatig de scharnieren en sloten om zeker te zijn dat alles naar behoren werkt.

Een goed gekozen en zorgvuldig ingerichte vitrinekast kan een belangrijk onderdeel zijn van je interieur of winkelinrichting. Met de juiste opstelling en onderhoud kunnen jouw waardevolle of verkoopbare items veilig en stijlvol worden getoond. Voor een uitgebreid aanbod en meer advies, bezoek de website van ABC Kantoormeubelen of onze showroom, waar je diverse modellen en stijlen kunt bekijken en de beste keuze voor jouw behoeften kunt maken

ABCKantoormeubelen © All Rights Reserved

Model- en prijswijzigingen op kantoormeubels voorbehouden. Alle prijzen van kantoormeubilair op deze site zijn exclusief BTW tenzij anders vermeld. Op alle verkoop via ABC Kantoormeubelen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.