Tag: Juiste Zithoogte Instellen

TOON FILTERS

Geselecteerde Filters

Prijs

Soort product

Kleur

Bladkleur

Framekleur

Normering

Hoogte

Breedte

Diepte

Soort poot

Soort armleuning

Materiaal

Hoogte instelbaar

Soort deur

Vorm

Uitvoering

Juiste Zithoogte Instellen voor Optimaal Comfort en Gezondheid. 

Het correct instellen van de zithoogte van een stoel is essentieel voor het bevorderen van een goede houding, comfort en algemeen welzijn tijdens langdurig zitten. Hier zijn enkele richtlijnen om de juiste zithoogte in te stellen:

  1. Zorg voor een Hoek van 90-100 Graden: Wanneer u op de stoel zit, moeten uw knieën een hoek van 90-100 graden vormen en parallel zijn aan de heupen. Dit zorgt voor een optimale ondersteuning van de rug en verbetert de bloedcirculatie in de benen.
  2. Voeten Plat op de Vloer: Plaats uw voeten plat op de vloer of op een voetensteun als de stoel te hoog is. Dit helpt de druk op de onderrug te verminderen en bevordert een goede bloedsomloop.
  3. Aanpassen van de Zithoogte: Verstel de zithoogte van de stoel zodanig dat uw dijen horizontaal zijn en uw knieën zich op dezelfde hoogte als uw heupen bevinden. Gebruik hiervoor de gasveer of de hoogteverstelling van de stoel.
  4. Controleer de Rugleuning: Zorg ervoor dat de rugleuning van de stoel uw onderrug goed ondersteunt en dat uw rug comfortabel tegen de rugleuning rust. De hoek tussen de rugleuning en de zitting moet tussen 90 en 110 graden zijn.
  5. Armleuningen (Optioneel): Als uw stoel armleuningen heeft, stel deze dan zo in dat uw armen ontspannen kunnen rusten zonder uw schouders op te tillen. De armleuningen moeten zich op ellebooghoogte bevinden wanneer uw armen ontspannen zijn.
  6. Test de Zithoogte: Nadat u de zithoogte heeft aangepast, test u deze door een paar minuten te zitten en te controleren of u comfortabel en goed ondersteund bent. Pas indien nodig de hoogte aan tot u de ideale positie heeft bereikt.

Door de zithoogte van uw stoel correct in te stellen, kunt u rugklachten, vermoeidheid en ongemak verminderen, waardoor u zich comfortabeler voelt en productiever kunt werken gedurende langere perioden.

ABCKantoormeubelen © All Rights Reserved

Model- en prijswijzigingen op kantoormeubels voorbehouden. Alle prijzen van kantoormeubilair op deze site zijn exclusief BTW tenzij anders vermeld. Op alle verkoop via ABC Kantoormeubelen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.