Tag: NEN 1335

TOON FILTERS

Geselecteerde Filters

Prijs

Soort product

Kleur

Bladkleur

Framekleur

Normering

Hoogte

Breedte

Diepte

Soort poot

Soort armleuning

Materiaal

Hoogte instelbaar

Soort deur

Vorm

Uitvoering

NEN 1335 is een Nederlandse norm die specifieke eisen stelt aan de ergonomie en veiligheid van kantoorstoelen. Hier zijn enkele belangrijke aspecten van deze norm:

  1. Ergonomische eisen: NEN 1335 stelt eisen aan verschillende aspecten van een kantoorstoel, zoals de afmetingen van de zitting en rugleuning, de verstelbaarheid van de stoel en de ondersteuning die de stoel biedt aan de gebruiker. Deze eisen zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat de stoel comfortabel en gezond is om langdurig op te zitten.
  2. Verstelbaarheid: Een belangrijk aspect van de NEN 1335 norm is de verstelbaarheid van de kantoorstoel. Dit omvat onder andere de hoogte van de zitting en de rugleuning, de diepte van de zitting en de hoogte van de armleuningen. Verstelbaarheid is essentieel om ervoor te zorgen dat de stoel aan de individuele behoeften van de gebruiker kan worden aangepast.
  3. Veiligheid: Naast ergonomie stelt NEN 1335 ook eisen aan de veiligheid van kantoorstoelen. Dit omvat onder andere de stabiliteit van de stoel en de duurzaamheid van de materialen waaruit de stoel is gemaakt. Veiligheid is een belangrijk aspect om ervoor te zorgen dat de stoel geen risico vormt op letsel voor de gebruiker.
  4. Certificering: Kantoorstoelen die voldoen aan de eisen van NEN 1335 kunnen worden gecertificeerd volgens deze norm. Dit biedt gebruikers de zekerheid dat de stoel voldoet aan de hoogste normen op het gebied van ergonomie en veiligheid.

Al met al biedt NEN 1335 een waardevolle leidraad voor het ontwerpen en produceren van kantoorstoelen die voldoen aan de behoeften van gebruikers op het gebied van ergonomie, comfort en veiligheid. Door te kiezen voor stoelen die voldoen aan deze norm, kunnen organisaties bijdragen aan het welzijn en de productiviteit van hun werknemers.

ABCKantoormeubelen © All Rights Reserved

Model- en prijswijzigingen op kantoormeubels voorbehouden. Alle prijzen van kantoormeubilair op deze site zijn exclusief BTW tenzij anders vermeld. Op alle verkoop via ABC Kantoormeubelen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.