Tag: Ergonomische Werkplek

Beenruimte
Mart Walda

Ergonomische werkplek

Een ergonomische werkplek is belangrijker dan je denkt! Maar waarom? En wat maakt een werkplek ergonomisch?Als je graag een ergonomische werkplek wilt creëren, zal dat in het begin even

Lees verder »

Creëer een Ergonomische Werkplek voor Optimaal Comfort en Productiviteit. 

Een ergonomische werkplek is essentieel voor het welzijn en de productiviteit van werknemers. Door te investeren in ergonomische kantoormeubelen en accessoires kunnen bedrijven een gezonde en comfortabele werkomgeving bieden. Hier zijn enkele belangrijke aspecten om rekening mee te houden bij het creëren van een ergonomische werkplek:

  1. Verstelbare Stoelen: Kies voor stoelen met verstelbare zithoogte, rugleuning en armleuningen. Dit maakt het mogelijk om de stoel aan te passen aan de individuele behoeften van werknemers en zorgt voor een goede zithouding.
  2. Ergonomische Bureau’s: Gebruik bureau’s die in hoogte verstelbaar zijn, zodat werknemers zowel zittend als staand kunnen werken. Dit bevordert een gezonde afwisseling tussen zitten en staan gedurende de werkdag.
  3. Monitorarmen: Plaats computermonitors op ergonomische hoogte met behulp van monitorarmen. Dit voorkomt nek- en oogklachten en zorgt voor een comfortabele kijkhoek.
  4. Toetsenbord en Muis: Gebruik ergonomische toetsenborden en muizen die de natuurlijke houding van de handen ondersteunen. Dit vermindert de kans op overbelasting en blessures.
  5. Voetensteunen: Voor werknemers die langdurig zitten, kan een voetensteun helpen om de druk op de onderrug te verminderen en een betere bloedcirculatie te bevorderen.
  6. Goede Verlichting: Zorg voor voldoende natuurlijk en kunstmatig licht op de werkplek om vermoeide ogen te voorkomen. Verstelbare bureaulampen kunnen helpen om het licht precies daar te richten waar het nodig is.
  7. Opbergoplossingen: Houd de werkplek opgeruimd en georganiseerd met behulp van ergonomische opbergoplossingen zoals ladeblokken en documenthouders. Dit draagt bij aan een overzichtelijke en stressvrije werkomgeving.
  8. Beweging aanmoedigen: Moedig werknemers aan om regelmatig te bewegen en pauzes te nemen om te stretchen of een korte wandeling te maken. Dit helpt bij het voorkomen van stijfheid en verbetert de algehele gezondheid en productiviteit.

Door te investeren in ergonomische kantoormeubelen en accessoires kunnen bedrijven een ergonomische werkplek creëren die bijdraagt aan het welzijn, de gezondheid en de productiviteit van hun werknemers.

ABCKantoormeubelen © All Rights Reserved

Model- en prijswijzigingen op kantoormeubels voorbehouden. Alle prijzen van kantoormeubilair op deze site zijn exclusief BTW tenzij anders vermeld. Op alle verkoop via ABC Kantoormeubelen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.