Tag: Gezonde Zithouding

ABC Kantoormeubelen
Mart Walda

Stahulp

Een gezonde zithouding is een sta houding! De stahulp is te vergelijken met een ergonomische bureaustoel of betergezegd een ergonomische werkkruk. Deze verstelbare kruk is een uitkomst ter voorkoming van

Lees verder »

Bevorderen van een Gezonde Zithouding op Kantoor: Tips en Richtlijnen

Een gezonde zithouding op kantoor is essentieel voor het voorkomen van lichamelijke klachten en het bevorderen van het algemene welzijn van werknemers. Hier zijn enkele belangrijke tips en richtlijnen om een gezonde zithouding te bevorderen:

  1. Ergonomische stoelen: Investeer in ergonomische bureaustoelen die zijn ontworpen om de natuurlijke houding van het lichaam te ondersteunen. Deze stoelen bieden verstelbare rugleuningen, zitdiepte en armleuningen, waardoor werknemers hun zithouding kunnen aanpassen aan hun individuele behoeften.
  2. Stoelafstelling: Zorg ervoor dat de stoel op de juiste hoogte is ingesteld, zodat de voeten plat op de grond kunnen rusten en de knieën in een hoek van 90 graden gebogen zijn. De rugleuning moet de natuurlijke kromming van de rug ondersteunen en de armleuningen moeten op dezelfde hoogte als de bureauhoogte worden ingesteld.
  3. Gebruik van een voetensteun: Voor werknemers die moeite hebben om hun voeten plat op de grond te houden, kan het gebruik van een voetensteun helpen om de druk op de onderrug te verminderen en de bloedcirculatie te verbeteren.
  4. Afwisseling van zithouding: Moedig werknemers aan om regelmatig van zithouding te veranderen en korte pauzes te nemen om te staan, strekken en bewegen. Dit kan helpen om de spieren te ontspannen, de bloedcirculatie te stimuleren en de kans op rug- en nekpijn te verminderen.
  5. Gebruik van monitorarmen: Plaats computermonitors op ooghoogte om nekspanning te verminderen en een ergonomische kijkhoek te behouden. Monitorarmen maken het gemakkelijk om de hoogte en de kijkhoek van de monitor aan te passen aan de individuele behoeften van werknemers.
  6. Bewustwordingstraining: Train werknemers over het belang van een goede zithouding en geef tips over hoe ze hun werkplek ergonomisch kunnen inrichten. Dit kan onder meer het verstrekken van informatiemateriaal, workshops of individuele ergonomische evaluaties omvatten.

Door deze richtlijnen te volgen en aandacht te besteden aan de ergonomie van de werkplek, kunnen werkgevers een gezonde zithouding bevorderen en het risico op werkgerelateerde klachten en blessures verminderen. Dit draagt ​​bij aan het welzijn en de productiviteit van werknemers op lange termijn.

ABCKantoormeubelen © All Rights Reserved

Model- en prijswijzigingen op kantoormeubels voorbehouden. Alle prijzen van kantoormeubilair op deze site zijn exclusief BTW tenzij anders vermeld. Op alle verkoop via ABC Kantoormeubelen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.