Tag: Beeldschermhoogte

TOON FILTERS

Geselecteerde Filters

Prijs

Soort product

Kleur

Bladkleur

Framekleur

Normering

Hoogte

Breedte

Diepte

Soort poot

Soort armleuning

Materiaal

Hoogte instelbaar

Soort deur

Vorm

Uitvoering

Het optimaliseren van de beeldschermhoogte is cruciaal voor een ergonomische en comfortabele werkomgeving. Een correct afgestelde beeldschermhoogte draagt bij aan het voorkomen van nek- en rugklachten, verbetert de houding en vermindert vermoeidheid tijdens langdurig gebruik.

Hier zijn enkele belangrijke overwegingen bij het instellen van de beeldschermhoogte:

  1. Ooghoogte: Het middelpunt van het beeldscherm moet zich op ooghoogte bevinden wanneer de gebruiker rechtop zit. Dit helpt om nekklachten te voorkomen doordat de nek in een natuurlijke positie blijft zonder te veel naar boven of naar beneden te buigen.
  2. Kijkafstand: Plaats het beeldscherm op een comfortabele kijkafstand, meestal ongeveer een armlengte van de gebruiker. Dit voorkomt vermoeidheid van de ogen en vermindert de spanning op de oogspieren.
  3. Neutrale kijkhoek: Zorg ervoor dat het beeldscherm zich recht voor de gebruiker bevindt, op ooghoogte en op een hoek van ongeveer 20 graden onder het horizontale gezichtsveld. Dit helpt oogvermoeidheid te verminderen en bevordert een comfortabele kijkervaring.
  4. Monitorstandaard of verstelbare arm: Gebruik een monitorstandaard of een verstelbare arm om de hoogte van het beeldscherm aan te passen aan de individuele behoeften van de gebruiker. Hierdoor kan de hoogte gemakkelijk worden aangepast om een optimale kijkhoek te bereiken.

Door rekening te houden met deze richtlijnen en het beeldscherm op de juiste hoogte in te stellen, kan een ergonomische werkplek worden gecreëerd die comfortabel en productief werken bevordert.

ABCKantoormeubelen © All Rights Reserved

Model- en prijswijzigingen op kantoormeubels voorbehouden. Alle prijzen van kantoormeubilair op deze site zijn exclusief BTW tenzij anders vermeld. Op alle verkoop via ABC Kantoormeubelen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.