TOON FILTERS

Geselecteerde Filters

Soort product

Kleur

Framekleur

Hoogte

Breedte

Diepte

Soort poot

Soort armleuning

Materiaal

Hoogte instelbaar

Materiaal: Bakeliet

Bakeliet is een materiaal dat een rijke geschiedenis en diverse toepassingen heeft. Hier zijn enkele eigenschappen van bakeliet:

  1. Duurzaamheid: Bakeliet staat bekend om zijn duurzaamheid en robuustheid. Het is bestand tegen krassen, slijtage en chemische invloeden, waardoor het een uitstekende keuze is voor producten die lang meegaan.
  2. Hittebestendigheid: Een van de meest opvallende eigenschappen van bakeliet is zijn hoge hittebestendigheid. Het materiaal kan temperaturen tot 120°C weerstaan zonder zijn vorm te verliezen, waardoor het ideaal is voor toepassingen waarbij warmte een rol speelt, zoals in elektrische apparaten.
  3. Isolatie: Bakeliet is een uitstekende elektrische isolator. Het wordt vaak gebruikt in elektrische schakelaars, stopcontacten en behuizingen vanwege zijn vermogen om elektriciteit te isoleren en te voorkomen dat stroom lekt.
  4. Vormbaarheid: Bakeliet is in zijn vloeibare staat zeer vormbaar en kan in verschillende vormen worden gegoten. Dit maakt het mogelijk om complexe en gedetailleerde ontwerpen te creëren, waardoor het een veelzijdig materiaal is voor verschillende toepassingen.
  5. Vintage uitstraling: Vanwege zijn rijke geschiedenis wordt bakeliet vaak geassocieerd met vintage ontwerpen uit de vroege 20e eeuw. Het heeft een kenmerkende uitstraling die nostalgische gevoelens kan oproepen en een uniek karakter toevoegt aan producten.
  6. Onderhoudsgemak: Bakeliet is over het algemeen gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Het oppervlak kan worden gereinigd met een mild reinigingsmiddel en een zachte doek om vuil en vlekken te verwijderen, waardoor het materiaal zijn glans behoudt.

Bakeliet wordt nog steeds gebruikt in verschillende toepassingen, van elektrische schakelaars en handgrepen tot sieraden en meubelbeslag. Het materiaal heeft een unieke combinatie van eigenschappen die het geschikt maken voor diverse industriële en decoratieve doeleinden. Op de website van ABC Kantoormeubelen kun je producten vinden waarin bakeliet is verwerkt, zoals vintage kantooraccessoires of meubelbeslag.

ABCKantoormeubelen © All Rights Reserved

Model- en prijswijzigingen op kantoormeubels voorbehouden. Alle prijzen van kantoormeubilair op deze site zijn exclusief BTW tenzij anders vermeld. Op alle verkoop via ABC Kantoormeubelen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.