TOON FILTERS

Geselecteerde Filters

Prijs

Soort product

Kleur

Framekleur

Hoogte

Breedte

Diepte

Soort poot

Soort armleuning

Materiaal

Hoogte instelbaar

Soort product: Conferentiestoel

Er zijn geen producten meer te laden in deze categorie

Kan geen pagina's meer laden

Het verschil tussen conferentiestoelen en vergaderstoelen ligt voornamelijk in hun ontwerp en functionaliteit, ondanks dat ze beiden ontworpen zijn om comfort te bieden voor langere zitperioden. Hieronder volgt een gedetailleerde uitleg van de belangrijkste verschillen:

 1. Doel en Gebruik:
  • Conferentiestoelen: Deze stoelen zijn ontworpen voor gebruik tijdens conferenties, seminars, of grote bijeenkomsten. Hun gebruik is vaak incidenteel en afhankelijk van specifieke evenementen, waardoor flexibiliteit in opstelling en aantallen belangrijk is.
  • Vergaderstoelen: Deze stoelen worden voornamelijk gebruikt in vergaderruimtes en zijn bedoeld voor regelmatig gebruik. Ze staan vaak op een vaste plek aan een vergadertafel in een specifieke kamer.
 2. Praktische Kenmerken:
  • Verplaatsbaarheid: Conferentiestoelen zijn meestal lichter en gemakkelijker te verplaatsen om verschillende opstellingen en locaties te accommoderen. Ze kunnen vaak gestapeld of in elkaar geschoven worden voor efficiënte opberging.
  • Vergaderstoelen: Deze stoelen zijn niet noodzakelijkerwijs ontworpen met het oog op verplaatsbaarheid of opberging, aangezien ze bedoeld zijn om op een vaste plek te blijven staan.
 3. Ontwerp en Comfort:
  • Beide soorten stoelen zijn ontworpen voor comfort tijdens langdurig zitten, maar de specifieke ontwerpeisen kunnen verschillen. Conferentiestoelen kunnen bijvoorbeeld een meer gestroomlijnd ontwerp hebben om opberging en verplaatsing te vergemakkelijken, terwijl vergaderstoelen mogelijk meer nadruk leggen op esthetiek en ergonomie, aangezien ze een permanent onderdeel van de kantoorinrichting vormen.
 4. Flexibiliteit en Functionaliteit:
  • Conferentiestoelen bieden vaak meer flexibiliteit qua opstelling en zijn ontworpen om aan de behoeften van verschillende evenementen te voldoen. Dit kan betekenen dat ze lichter zijn of functies hebben zoals stapelbaarheid.
  • Vergaderstoelen kunnen zijn uitgerust met meer geavanceerde ergonomische eigenschappen of verstelbare onderdelen om comfort tijdens langdurige vergaderingen te verhogen, met minder nadruk op stapelbaarheid of eenvoudige opberging.

Samenvattend, hoewel beide typen stoelen zijn ontworpen om langdurig comfort te bieden, onderscheiden conferentiestoelen zich door hun flexibiliteit, verplaatsbaarheid, en het gemak van opbergen, terwijl vergaderstoelen meer gericht zijn op permanente plaatsing en ergonomie. Het kiezen tussen de twee hangt af van de specifieke behoeften en het gebruik binnen een organisatie.

ABCKantoormeubelen © All Rights Reserved

Model- en prijswijzigingen op kantoormeubels voorbehouden. Alle prijzen van kantoormeubilair op deze site zijn exclusief BTW tenzij anders vermeld. Op alle verkoop via ABC Kantoormeubelen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.