De laatste twee trends in kantoormeubelen: thuiswerken en dynamische kantoorinrichting

De laatste twee trends in kantoormeubelen, namelijk thuiswerken en dynamische kantoorinrichting, hebben een aanzienlijke impact gehad op het ontwerp, de functionaliteit en het gebruik van kantoormeubilair. Laten we deze trends in meer detail bekijken:

Thuiswerken:

  • Verandering in ontwerp: Kantoormeubelen hebben een transformatie ondergaan, waarbij er meer aandacht is voor design, comfort en gezelligheid. Ronde vormen, organische designs, kleurgebruik en accessoires zijn kenmerkend geworden voor kantoormeubilair, waardoor een huiselijke en persoonlijke sfeer wordt gecreëerd.
  • Nieuwe meubelinnovaties: Naast een verandering in design zijn er ook nieuwe meubelinnovaties ontstaan die inspelen op de behoeften van thuiswerkers. Voorbeelden hiervan zijn zit-sta bureaus en deskcubes/werkstations, die compacte en ergonomische oplossingen bieden voor thuiswerkplekken met beperkte ruimte.

Dynamische kantoorinrichting:

  • Flexibiliteit in werkplekken: Het concept van het nieuwe werken heeft geleid tot een verschuiving van vaste naar dynamische werkplekken. Organisaties zijn gaan kijken naar de functie van de werkplek in plaats van een toegewezen plek voor iedere medewerker. Dit heeft geleid tot flexplekken en dynamische werkplekken die kunnen worden aangepast aan verschillende behoeften.
  • Transformatie van kantoormeubilair: Kantoormeubelen, zoals vergaderstoelen, hebben niet alleen een esthetische verandering ondergaan, maar ook een functionele transformatie. Hybride stoelen zijn ontwikkeld die zowel geschikt zijn voor individueel werken als voor vergaderingen, waardoor de veelzijdigheid van de werkplek wordt vergroot.

Deze trends hebben gezorgd voor een positieve verandering in de werkomgeving, waarbij het kantoor gezelliger en persoonlijker is geworden. Het biedt ruimte voor creativiteit en persoonlijkheid, waardoor de kloof tussen de traditionele kantooromgeving en de thuiswerkplek wordt verkleind. De komende jaren zullen we deze trends naar verwachting steeds vaker zien in organisaties die streven naar een moderne en flexibele werkomgeving.

ABCKantoormeubelen © All Rights Reserved

Model- en prijswijzigingen op kantoormeubels voorbehouden. Alle prijzen van kantoormeubilair op deze site zijn exclusief BTW tenzij anders vermeld. Op alle verkoop via ABC Kantoormeubelen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.