Het juist instellen van je werkplek

Dextro plus zit/sta, elektrisch hoogte verstelbaar T-poot bureau

Het juist instellen van je werkplek is van essentieel belang voor het aannemen van een goede zithouding, wat op zijn beurt bijdraagt aan het minimaliseren van klachten en het bevorderen van comfort tijdens het werken. Hier zijn de belangrijkste stappen en richtlijnen voor het instellen van je werkplek:

  1. Zithoogte instellen: Stel de zitting van je bureaustoel in op de hoogte van je knieholten, zodat er een hoek van 90° ontstaat tussen je onder- en bovenbenen. Dit voorkomt afknelling van de onderbenen of een voorover gekromde rug.
  2. Zitdiepte instellen: Zorg voor een vuistbreedte ruimte tussen de zitting van de stoel en je knieholte om overmatige druk op de knieën te voorkomen.
  3. Rugleuning instellen: Stel de hoogte van de rugleuning zo in dat de lendesteun zich ter hoogte van je broekriem bevindt, om een rechtop zittende houding te stimuleren en de onderrug te ondersteunen.
  4. Armleggers instellen: Stel de armleggers zo in dat de hoek tussen boven- en onderarm 90° is, terwijl je schouders ontspannen blijven. Voorkom opgetrokken schouders om spanning te vermijden.
  5. Bureaustoel ontgrendelen: Laat de bureaustoel ontgrendeld tijdens gebruik, zodat deze met je lichaam kan meebewegen en meer bewegingsvrijheid biedt, wat de druk op tussenwervelschijven vermindert.
  6. Weerstand instellen: Pas de weerstand van de bureaustoel aan, zodat deze meebeweegt met je lichaam en een zwevend gevoel geeft, zonder dat je het gevoel hebt achterover te vallen of uit de stoel te worden geduwd.
  7. Bureauhoogte instellen: Stel het bureaublad in op gelijke hoogte als de armleggers, zodat een hoek van 90° wordt gecreëerd tussen boven- en onderarmen, om spanning in de schouders te voorkomen.
  8. Beeldschermpositie: Plaats het beeldscherm recht voor je op armlengte afstand, met de bovenrand op ooghoogte om een neutrale stand van de nek te behouden en spanning te verminderen.
  9. Gebruik een documenthouder: Plaats een documenthouder tussen het beeldscherm en toetsenbord om overstrekking van de nek te voorkomen en een ergonomische werkhouding te bevorderen.
  10. Toetsenbord en muispositie: Houd het werkvlak compact door het toetsenbord recht voor je te plaatsen en de muis naast het toetsenbord, om reiken te voorkomen en spanning op de schouders te verminderen.

Door deze stappen te volgen en je werkplek correct in te stellen, kun je een goede zithouding aannemen die comfortabel en ergonomisch verantwoord is, waardoor de kans op klachten wordt geminimaliseerd en de productiviteit wordt bevorderd.

Bel mij!

Een van onze collega’s gaat u proberen zo snel mogelijk te contacteren!
(Circa 15 minuten wachttijd)

Algemeen

Extra

Klantenservice

ABCKantoormeubelen © All Rights Reserved

Model- en prijswijzigingen op kantoormeubels voorbehouden. Alle prijzen van kantoormeubilair op deze site zijn exclusief BTW tenzij anders vermeld. Op alle verkoop via ABC Kantoormeubelen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.