Het correct instellen van je bureaustoel

Ergonomische therapeutische bureaustoel Adaptic Easy Zwart Stof

Het correct instellen van je bureaustoel is inderdaad essentieel voor een goede ergonomie en het voorkomen van lichamelijke klachten tijdens het werken. Hier zijn de stappen om je bureaustoel stap voor stap in te stellen:

  1. Zithouding: Zorg ervoor dat je heupen iets hoger komen te staan dan je knieën. Zet beide voeten stevig op de grond en laat de stoel omhoog komen tot je heupen net boven je knieën uitkomen. Voorkom het gevoel voorover te vallen.
  2. Zitdiepte: Stel de zitdiepte zo in dat er een gebalde vuist tussen de voorkant van de zitting en de binnenkant van je knie past. Dit voorkomt beknelling van bloedvaten en zenuwen in je knieholte.
  3. Rugleuning: Zorg ervoor dat de bolling van de rugleuning en eventuele lendensteun goed in de holte van je onderrug vallen. De rugleuning moet ondersteuning bieden vanaf de wervelkolom tot onder de schouderbladen.
  4. Armleuningen: Stel de armleuningen in op ellebooghoogte, zodat je ellebogen naast je lichaam zijn en een hoek van 90° vormen. Je onderarmen moeten kunnen rusten op de armleuningen terwijl je schouders ontspannen zijn.
  5. Bewegingsdynamiek en bureaublad: Stel het bewegingsmechaniek van de bureaustoel in op een losse stand en zorg ervoor dat de tegendruk van de rugleuning juist is ingesteld. Pas vervolgens de hoogte van je bureaublad aan, zodat deze op dezelfde hoogte komt als de armleuningen.

Het correct instellen van je bureaustoel draagt bij aan een gezonde zithouding en kan lichamelijke klachten verminderen of voorkomen. Een goede ergonomische zithouding is van groot belang voor je algehele gezondheid en welzijn, vooral als je lange periodes achter een bureau doorbrengt. Als je vragen hebt over het instellen van je bureaustoel of als je hulp nodig hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om je te helpen en ervoor te zorgen dat je optimaal comfort en ondersteuning ervaart tijdens het werken.

ABCKantoormeubelen © All Rights Reserved

Model- en prijswijzigingen op kantoormeubels voorbehouden. Alle prijzen van kantoormeubilair op deze site zijn exclusief BTW tenzij anders vermeld. Op alle verkoop via ABC Kantoormeubelen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.